OBAVIJEST ZA KORISNIKE WIKIPEDIJE

Posljednih dana Hrvatska družba povjesničara “Dr. Rudolf Horvat” vodila je bitke s wikipedijašima zbog mnoštva netočnih podataka koje su oni koji misle da o nama znaju više od nas samih dodavali na Wikipedijinu stranicu o našoj udruzi i predsjednici udruge Blanki Matković. Upravo je zbog takvih ljudi Wikipedija beskoristan i znanstveno ništavan izvor, no klevete koje su se o nama pisale napravile su štetu među čitateljstvom koje takvim izvorima nažalost vjeruje.


Zbog toga smo Wikipediji prijavili sve širitelje lažnih vijesti, a također smo otvorili korisnički račun pod imenom indyjon preko kojega gotovo svakodnevno ispravljamo nove netočne informacije koje takvi besposličari izmišljaju. Štoviše, u više navrata smo upravo od njih upozoreni na naše ispravke, a dotični su čak izrazili sumnju da iza korisničkog imena indyjon doista stojimo mi.


Ovim putem podsjećamo javnost da su jedini točni, službeni i relevantni podaci o našemu radu dostupni na našoj službenoj stranici, a o Blankinom istraživanju na stranici Sveučilišta Warwick. Na engleskoj i hrvatskoj Wikipediji točnima se mogu smatrati samo oni podaci koje potpisujemo mi sami (indyjon), dok ćemo sve ostale promjene drugih korisnika smatrati klevetama, lažnim vijestima ili neprovjerenim podacima te ćemo takve opet prijaviti Wikipediji.

Please follow and like us:
RSS
EMAIL
Youtube
Youtube
Twitter
Visit Us
Follow Me