PODRŽITE NAS


Ukoliko želite financijski ili na drugi način podržati naš rad usmjeren na istraživanje hrvatske povijesti u Drugom svjetskom ratu i poraću, molim da nas kontaktirate na email: info@croatiarediviva.com ili donaciju uplatite na IBAN: HR75 2340 0091 1108 7391 9. Za uplate iz inozemstva potreban je i SWIFT: PBZGHR2X. Račun je otvoren u Privrednoj banci Zagreb. Za primatelja naznačite: Hrvatska družba povjesničara “Dr. Rudolf Horvat”, Krsišće 25, 10000 Zagreb. Donnirati možete  i putem Paypala na istu email adresu.

Također možete preuzeti naš letak s osnovnim informacijama o našoj udruzi, ciljevima, dosadašnjim rezultatima i planovima za nadolazeće razdoblje (hrvatski, English, Deutsch) te ga proslijediti svojim kontaktima i potencijalnim donatorima.

Ukoliko želite podržati samostalni rad Blanke Matković na Sveučilištu Warwick u Velikoj Britaniji, Blanku možete kontaktirati na email B.Matkovic@warwick.ac.uk

Financijsko poslovanje naše udruge kontrolira Nadzorni odbor čija tri člana ne smiju obnašati druge dužnosti u našoj udruzi. Osnovni zadatak Nadzornog odbora je kontrolirati namjensko trošenje doniranog i na druge načine prikupljenog novca te time spriječiti bilo kakve zlouporabe.

Zbog upita koje smo dobivali putem emaila, potrebno je istaknuti da je naše istraživanje potpuno samostalno. Između 2007. i 2009. djelomično smo se financirali uz pomoć donacija dobivenih u tom razdoblju, a od 2009. isključivo samostalno. Iako je naš izvorni znanstveni rad Poslijeratni zarobljenički logor Jasenovac prema svjedočanstvima i novim arhivskim izvorima objavljen u Radovima Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru u prosincu 2014., dozvolili smo njegovo objavljivanje i u knjizi Jasenovački logori – istraživanja ne bi li se tako približio široj publici (uz napomenu da nam je nakladnik te knjige naknadno dao ugovor za drugo izdanje te knjige, ali ne i ono prvo) . Naše istraživanje ni na koji drugi način nije povezano s udrugom Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, a sav novac doniran toj udruzi kao i zarada od prodaje knjige ostaje Društvu za istraživanje trostrukog logora Jasenovac. Naše istraživanje u mogućnosti smo financirati isključivo  uz pomoć donacija uplaćenih našoj udruzi ili pojedinim istraživačima koji u ovom istraživanju sudjeluju.

Dobrodošli na web stranicu Hrvatske družbe povjesničara Dr. Rudolf Horvat