NA ZAHTJEV POJEDINIH GRADSKIH VIJEĆNIKA GRAD IMOTSKI PROMIJENIO ODLUKU I PRISTAO SUFINANCIRATI NAŠU KNJIGU

Tijekom kolovoza obavijestili smo javnost da je grad Imotski odbio pomoći tisak knjige o Imotskoj krajini koja će uskoro biti predstavljena javnosti. Gradu Imotskom uputili smo prvi dopis 16. srpnja 2017., no nismo dobili nikakav odgovor zbog čega smo dana 16. kolovoza uputili novi zahtjev. Iz Ureda gradonačelnika zaprimili smo odgovor 18. kolovoza kojim je naš zahtjev odbijen (vidi sliku).

Srećom, s ovakvom odlukom nisu se složili pojedini gradski vijećnici koji su o našem zahtjevu, odnosno odbijenici zatražili objašnjenje na sjednici gradskog vijeća održanoj 22. kolovoza. Dana 23. kolovoza od gradskog vijećnika, koji je podupro naš zahtjev, zaprimili smo obavijest da uputimo novi dopis gradonačelniku Ivanu Budaliću. Istog dana uputili smo i taj, treći po redu dopis. U tom trenutku Hrvatski tjednik, u kojemu je objavljen tekst s najavom knjige uz informaciju da je grad Imotski odbio pomoći tiskanje spomenute knjige, već je bio u tisku i informacija navedena u tekstu bila je TOČNA. Dana 28. kolovoza dobili smo odgovor na naš treći dopis kojim je gradonačelnik Ivan Budalić pristao pomoći tisak ove knjige s iznosom od tisuću kuna, a navedeni iznos uplaćen je na račun naše udruge jučer, 29. kolovoza.

Ove informacije objavljujemo na zahtjev Ureda gradonačelnika iz kojeg su zamolili da ispravimo navod naveden u Hrvatskom tjedniku unatoč činjenici da je u trenutku objave tog izdanja Hrvatskog tjednika “sporni” navod bio točan.

Zadovoljni smo da su gradski vijećnici prepoznali važnost ove knjige, posebno uzevši u obzir da je riječ o knjizi s podacima koji se odnose na sva sela Imotska krajine i na velik broj obitelji s tog područja. Time je demokratskim putem bila promijenjena prvobitna odluka grada Imotskog za koju u ovom trenutku još uvijek ne znamo tko ju je donio s obzirom da je email upućen 18. kolovoza bio nepotpisan, a poslan je s email adrese Ureda gradonačelnika. Ovim putem zahvaljujemo svim vijećnicima koji su podržali naš zahtjev, posebno onima s Nezavisne liste Ivice Kukavice od kojih smo dobili izuzetnu podršku.

Please follow and like us:
RSS
EMAIL
Youtube
Youtube
Twitter
Visit Us
Follow Me