ODRŽANO PREDSTAVLJANJE NAŠIH IZDANJA U METKOVIĆU

Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću pred 30-tak posjetitelja održano predstavljanje naših izdanja “Vrgorska krajina, Makarsko primorje i neretvanski kraj u dokumentima Ozne, Udbe i Narodne milicije (1944.-1965.), Likvidacije i progoni” i “Imotska krajina u dokumentima Ozne, Udbe i Narodne milicije (1944.-1957.), Likvidacije i progoni“ o kojima je opširnije govorila Blanka Matković. O promociji je izvijestio portal Like Metković na kojemu je novinar Ivo Mišur istaknuo sljedeće:

“Knjiga će uvelike olakšati istraživanje poratnih zbivanja na predmetnim područjima. Kompletiranjem istraživanja te iscrpljivanjem svih dostupnih izvora moglo bi se rasvijetliti razdoblje koje je u jugoslavenskom javnom diskursu bilo prešućivano. Dugogodišnja šutnja stvorila je određenu mističnost oko samih događanja te brojnosti ubijenih, a kod obitelji poginulih potisnutu ogorčenost.

Cilj autora zasigurno nisu daljnje podjele. Knjiga bi trebala doprinijeti nacionalnoj katarzi (pročišćenju), a tragična sudbina poginulih bi se trebala prestati koristiti u dnevnopolitičke svrhe. Možemo se nadati da će nas učiteljica života (Historia) naučiti lekciju te nas spriječiti da se međusobno mrzimo, nekoć u ime ideologija, a danas stranki.”

Sljedeća predstavljanja ovih izdanja održat će se:

4.5., 19 h, Osijek, Knjižara Nova, Trg Ante Starčevića 4

5.5., 17 h, Sl. Brod, Dom HVIDR-e, Stjepana Marjanovića 2

8.5., 19 h, Kaštel Lukšić, Dvorac Vitturi

9.5., 19 h, Dugopolje, Trg Franje Tuđmana 1

Veselimo se vašem dolasku!

Please follow and like us:
RSS
EMAIL
Youtube
Youtube
Twitter
Visit Us
Follow Me