PREDSTAVLJANJA NAŠIH IZDANJA U IMOTSKOM, PODSTRANI I ZAGREBU

Početkom listopada iz tiska izlazi novo izdanje čiji je nakladnik naša udruga. Riječ je o knjizi priređivačice Blanke Matković pod naslovom “Imotska krajina u dokumentima Ozne, Udbe i Narodne milicije (1944.-1957.), Likvidacije i progoni” u kojoj na oko tisuću stranica objavljujemo  elaborate o svim selima Imotske krajine te brojne popise likvidiranih, nestalih, proganjanih, osuđenih i iseljenih Imoćana u razdoblju od 1944. do 1957. godine.

Predstavljanja ove knjige održat će se 11. listopada u 19 sati u Imotskom (Kino Mediteran), 12. listopada u 19 sati u Podstrani (Trg dr. Franje Tuđmana 1, zgrada Općine) i 17. listopada u 18.30 u Zagrebu (Tribina grada Zagreba, Kaptol 27).

U proljeće 2018. predstavlja naših izdanja, uključujući nove knjige koje ćemo do tada objaviti, bit će organizirana u  Makarskoj, Vrgorcu, Metkoviću. Osijeku i Vinkovcima te eventualno Vukovaru.

U Imotskom će knjigu predstaviti profesor na Filozofskom fakultetu u Zadru dr. sc. Zlatko Begonja, profesor povijesti na imotskoj gimnaziji Dragutin Koštro te mr. sc. Blanka Matković (autorica) i studentica povijesti Magdalena Vuković (suradnica na izdanju). Posjetitelji će moći uživati i u kulturno-umjetničkom programu. Organizator promocije je HDP “Dr. Rudolf Horvat” uz potporu HSP Imotski.

Na promociji u Podstrani knjigu će predstaviti Blanka Matković i Magdalena Vuković te član naše udruge  i gradski vijećnik u Solinu Ivan Andabak, magistar povijesti. Organizator promocije je Hrvatska stranka prava.

Osim Blanke Matković i Magdalene Vuković, predstavljači na promociji u Zagrebu, u organizaciji naše udruge, bit će mr. sc. Ivan Kozlica i suosnivač naše udruge Stipo Pilić, prof. povijesti.

Recenzenti ove knjige su dr. sc. Zlatko Begonja i mr. sc. Ivan Kozlica kojima se zahvaljujemo na odličnoj suradnji.

Također zahvaljujemo svima onima koji su do ovog trenutka financijski podržali naš rad uz napomenu da nastavljamo prikupljanje namjenskih donacija za tisak ove knjige. S obzirom na znatno veći broj stranica od predviđenog, troškovi knjige će također biti veći pa u ovom trenutku još uvijek ne raspolažemo dostatnim financijskim sredstvima.

Posebno se zahvaljujemo svima koji su pomogli organizaciju ovih predstavljanja, kao i onima koji su već potvrdili svoj dolazak. Naročito se veselimo dolasku pojedinih hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u istraživanju Blanke Matković za doktorsku disertaciju, a koji su također najavili svoj dolazak.

Na ovim promocijama posjetitelji će imati priliku kupiti navedenu knjigu po promotivnoj cijeni od 200 kuna (redovna cijena 300 kuna). Osim toga, ukratko ćemo predstaviti i naše prethodno izdanje “Split i srednja Dalmacija u dokumentima Ozne i Udbe (1944.-1962.), Zarobljenički logori i likvidacije” (630 stranica) koje možete kupiti po cijeni od 150 kuna. Svi oni koji žele rezervirati primjerak bilo koje od ovih knjiga mogu to učiniti putem emaila info@croatiarediviva.com.

VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!

Please follow and like us:
RSS
EMAIL
Youtube
Youtube
Twitter
Visit Us
Follow Me