PREDSTAVLJANJA KNJIGA “JASENOVAC I POSLIJERATNI JASENOVAČKI LOGORI” I “VRGORSKA KRAJINA, MAKARSKO PRIMORJE I NERETVANSKI KRAJ U DOKUMENTIMA OZNE, UDBE I NARODNE MILICIJE”

Sredinom travnja iz tiska izlaze dva nova izdanja u nakladi Hrvatske družbe povjesničara „Dr. Rudolf Horvat“. Riječ je o knjizi koautora Stipe Pilića i Blanke Matković „Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori“ te zbirci dokumenata „Vrgorska krajina, Makarsko primorje i neretvanski kraj u dokumentima Ozne, Udbe i Narodne milicije, Likvidacije i progoni“ priređivača Blanke Matković, Magdalene Vuković, Stjepana Štimca i Ivana Andabaka.

Prva knjiga prošireni je i znatno nadopunjeni izvorni znanstveni rad objavljen u „Radovima“ Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru u prosincu 2014. U drugoj knjizi na oko tisuću stranica objavljujemo elaborate o svim selima Vrgorske krajine i Makarskog primorja te neretvanskog kraja te brojne popise likvidiranih, nestalih, proganjanih, osuđenih i iseljenih stanovnika tog područja.

Planirano je ukupno 12 promocija koje će se u drugoj polovici travnja i početkom svibnja održati diljem Hrvatske. U ovom trenutku potvrđeno je održavanje 5 predstavljanja i to:

17.4.SPLIT (Dvorana Nadbiskupskog sjemeništa, Zrinsko-frankopanska 19)

18.4.ZAGREB (Tribina grada Zagreba, Kaptol 27)

19. ili 20.4. – GOSPIĆ (Dvorana KIC-a, Budačka 12)

24.4.VRGORAC (Višenamjenska dvorana grada Vrgorca, Tina Ujevića 8)

25.4.MAKARSKA (Ante Starčevića 99, suorganizator Matica hrvatska Makarska)

26.4.METKOVIĆ (Gradsko kulturno središte Metković, Stjepana Radića 1)

Na ovim promocijama posjetitelji će imati priliku kupiti knjigu „Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori“ po promotivnoj cijeni od 150 kuna (redovna cijena 200 kuna), a zbirku dokumenata „Vrgorska krajina, Makarsko primorje i neretvanski kraj u dokumentima Ozne, Udbe i Narodne milicije, Likvidacije i progoni“ po promotivnoj cijeni od 200 kuna (redovna cijena 300 kn). Zainteresirani će također moći kupiti naše prethodno izdanje „Imotska krajina u dokumentima Ozne, Udbe i Narodne milicije (1944.-1957.), Likvidacije i progoni“.

Svi oni koji žele rezervirati primjerak bilo koje od spomenutih knjiga mogu to učiniti putem emaila info@croatiarediviva.com.

Ostale detalje o predstavljanjima ovih izdanja objavit ćemo naknadno.

Please follow and like us:
RSS
EMAIL
Youtube
Youtube
Twitter
Visit Us
Follow Me