SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC SE OČITOVALO O SLUČAJU LAŽNE JASENOVAČKE ŽRTVE DUME PUHARIĆA

Viši kustos Spomen-područja Jasenovac Đorđe Mihovilović odgovorio je na današnji dopis HDP “Dr. Rudolf Horvat” s dostavljenim arhivskim dokumentima o Mati “Dumi” Puhariću iz Makarske, navodnoj jasenovačkoj žrtvi koji je 20-tak godina nakon navodne likvidacije u Staroj Gradiški nadzirala Udba.

Zahvaljujemo na dostavljenim podacima.

Vaš dopis i priloženi dokumenti bit će arhivirani u dokumentaciji Spomen-područja Jasenovac pod inv. brojem 4-17/18. Temeljem istoga navedena osoba biti će izuzeta s popisa žrtava.

Skrećemo pažnju da se na službene mailove Spomen-područja Jasenovac možete obratiti s svim eventualnim ispravcima pogrešaka i dopunama podataka u bazi s imenima žrtava.

Spomen-područje Jasenovac

U međuvremenu je Dumo Puharić doista uklonjen s jasenovačkog popisa. Drago nam je da je Javna ustanova Spomen-područje Jasenovac prepoznala pozitivan revizionistički karakter našeg objektivnog znanstvenog rada te se nadamo da će zaposlenici te ustanove početi ispravljati popis jasenovačkih žrtava u skladu s ostalim podacima koje su im prethodnih godina dostavili ili javno objavili članovi naše udruge.

Please follow and like us:
RSS
EMAIL
Youtube
Youtube
Twitter
Visit Us
Follow Me